fbpx
Сьогодні
18:26 10 Лип 2021

У "Слузі народу" заявили, що підвищення податків на нерухомість не вплине на кінцеву ціну

Фото: пресслужба "Слуги народу"

Попри те, що в остаточному підсумку законопроекту №5600 всі податки за нерухомість платить споживач, їхня структура на ціну не впливає.

У цьому переконує нардеп від "СН", голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише ZN.UA.

Він додає, що зміни, які запроваджуються, не торкнуться тих договорів, які вже були укладені, навіть якщо об'єкт ще не був зданий.

"І якщо йдеться про оподаткування третього та більше продажу, то базою буде не вартість, а різниця між купівлею та продажем, — пояснив Гетманцев. — Виходячи з цього, різкого стрибка не буде, а ціну відрегулює попит. При цьому мотиви нашого рішення тут зрозумілі — ПДВ треба платити. На сьогодні обкладається податком перший продаж, однак забудовники примудряються занижувати базу оподаткування до неймовірних мінімумів. Вони не платять ні ПДВ, ні податку на прибуток. Рівень податкового тиску — 0,3% від обороту (менше, ніж надпільговане сільське господарство)".

Глава Комітету ВР пояснює, що так бути не повинно, проте наразі не всі це розуміють.

"У нас досі несплата податку — підприємницький подвиг і привід для гордості. Я сам таким був ще два роки тому, адже я з цього ж бізнес-середовища. Але в один прекрасний момент ми маємо зрозуміти, що ці практики повинні залишитися в минулому, а несплата податку має сприйматися як крадіжка особисто в тебе, інакше цивілізованого суспільства тут не буде", — додав Гетманцев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: