fbpx
Сьогодні
13:56 10 Лип 2021

Російський підводний човен переслідував британські кораблі, - ЗМІ

Російський підводний човен стежив за пересуванням авіаносної ударної групи Королівського військово-морського флоту Великобританії під час його проходу в Середземному морі.

Про це повідомляє газета The Telegraph.

За даними видання, російський підводний човен переслідував британські кораблі через чотири дні після інциденту з есмінцем "Дефендер" біля Криму.

Коли британські кораблі проходили через Східне Середземномор'я, в повітря були підняті вертольоти Merlin Mk2, щоб виявити підводні човни.

"Два вертольоти скинули радіогідроакустичні буї – обладнання, призначене для занурення під воду з метою виявлення характерних звуків підводних човнів, – вважаючи, що може продовжитися стеження за новим авіаносцем HMS Queen Elizabeth і кораблями супроводу", – йдеться в статті.

При цьому один з вертольотів був піднятий з самого авіаносця, а другий – з допоміжного танкера Fort Victoria.

Всього в ударній групі ВМФ Великобританії було сім таких вертольотів. Крім того, в групі перебувають два фрегати і так званий підводний човен "мисливець-вбивця" Королівського флоту, пише The Telegraph.

Імовірно, за британськими кораблями стежив дизель-електричний підводний човен Чорноморського флоту Росії, який НАТО позначає як "Kilo-class".

Міноборони Великобританії відмовилося підтвердити інформацію видання, зазначивши тільки, що були вжиті "жорсткі заходи" для захисту авіаносця Queen Elizabeth і кораблів британської ударної групи.

Нагадаємо, у червні російські ЗМІ з посиланням на Міноборони Росії повідомили, що російські військові відкрили попереджувальний вогонь по курсу британського есмінця HMS Defender в районі мису Фіолент в Чорному морі.

Повідомлялось, що "есмінець був попереджений про застосування зброї в разі порушення державного кордону Російської Федерації", а прикордонний сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу і попереджувальне бомбометання.

Невдовзі Міноборони Великої Британії спростувало інформацію про попереджувальний вогонь.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: