fbpx
Сьогодні
20:07 10 Лип 2021

Тихановська висловилась про санкції проти Білорусі

Міжнародні санкції проти Білорусі є адекватною відповіддю на політику самопроголошеного президента Олександр Лукашенка. Такий метод впливу на режим допоможе звільненню політв'язнів.

Про це розповів в ефірі "Україна 24" розповіла лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська. 

"Ну, по-перше, у нас вже був досвід санкцій у минулому. І в ті роки санкції допомогли зупинити репресії і допомогли політв'язням вийти на волю. Саме така роль санкцій. Це не для того, щоб там, як зараз пропаганда говорить, вбити економіку і все таке. Ми за те, щоб Білорусь процвітала. За те, щоб білоруси почувалися безпечно і вільно у своїй країні. Але для того, щоб політв'язнів випустили, ми змогли перейти до етапу діалогу – саме так санкції повинні спрацювати", – заявила вона.

За словами Тихановської, опозиція спочатку намагалася використовувати "всі дипломатичні методи впливу на режим – через ОБСЄ, через різні структури, через приватних медіаторів".

"Але режим засів, скажімо так, у своєму бункері, все ще вдаючи, що в них сильний лідер. Все ще намагаючись насильством змусити білорусів підкорятися, але, розумієте, зараз очевидно, що міжнародне співтовариство дипломатично не може вплинути на режим. Залишаються тільки санкції. І особливо після захоплення літака – слухайте, це адекватна відповідь", – вважає лідерка опозиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: