Новини

“Хоче знайти секрет безсмертя”: 11-річний бельгієць став другим наймолодшим випускником університету в історії

11-річний Лоран Сімонс із бельгійського міста Освенде отримав диплом бакалавра з фізики з відзнакою — і став другим наймолодшим випускником закладу вищої освіти в історії.

Сімонс планує отримати ступінь магістра й розкрити таємниці людського безсмертя.

Про це пишуть Newsweek і The Brussels Times.

Лоран ще у дев'ятирічному віці розпочав навчання в Технічному університеті Ейндговена і міг би вже тоді отримати вищу освіту. Але представники вишу відмовилися це робити до досягнення ним десятирічного віку — і хлопець кинув навчання.

Тоді батько Лорана заявив, що університет критикував його: мовляв, він виставляє напоказ знання сина: «Якщо дитина гарно грає у футбол, то ми всі думаємо, що увага ЗМІ до неї — це чудово. У мого сина інший талант. Чому він не повинен ним пишатися?»

Якби Лоран не пішов із Технічного університету Ейндговена, то став би наймолодшим випускником університету в історії. А так цей рекорд тримається за американцем Майклом Кірні, який у 1994 році отримав диплом антрополога в Університеті Південної Алабами, коли йому було 10.

Зрештою, у березні 2020 року Лоран почав навчання в Антверпенському університеті — і за рік пройшов трирічну бакалаврську програму з фізики.

«Він [Сімонс] завершив навчання з результатом 85% — це найвищий показник [на курсі]. Цьогоріч він також завершив кілька курсів магістерської програми. І після літа буде офіційно отримувати магістерську освіту», — сказав речник вишу в коментарі The Brussels Times.

Сам хлопець розповів в інтерв'ю De Telegraaf, що вирішив присвятити все своє навчання опануванню класичної механіки та квантової фізики.

«Моя мета — безсмертя. Я хочу мати змогу замінити якнайбільше частин людського тіла механічними частинами. Уже розпланував, як досягти цієї мети. Квантова фізика — вивчення найменших частинок — є першою складовою цього пазлу», — каже хлопець.

Для Лорана в цьому навчанні важливо і здобувати нові знання, і застосовувати їх на практиці, каже він. «Для останнього я хочу працювати з найкращими професорами світу, зазирнути в їхні мізки й дізнатися, як вони працюють», — додає хлопець.

Сім'я Лорана веде сторінку в Instagram, де ділиться його здобутками. На момент написання новини за нею стежать понад 56 тисяч людей.

Свіжі дописи

  • Новини

Президент Франції привітав зобов’язання Китаю не продавати рф зброю

Лідер Франції Еммануель Макрон вітає китайське зобов'язання утримуватися від продажу російській федерації зброї. Як пише… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Уряд затвердив перелік документів для проходження МСЕК

Кабінет Міністрів затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка встановлює ступінь втрати… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, – Волошин

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Лідер КНР заявив, що Китай підтримає формат мирної конференції, який буде визнаний Україною та росією

Пекін виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об’єднає всі сторони та буде… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У ЄС створять наглядовий орган, який регулюватиме роботу Telegram: навіщо це рішення

У Європейському союзі з'явиться наглядовий орган, який регулюватиме роботу месенджера Telegram. Ним має стати Бельгійський… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.