fbpx
Сьогодні
09:03 10 Лип 2021

На Донбасі бойовики не пускають ОБСЄ на окуповані території

Проросійські бойовики на Донбасі систематично перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ на окупованих територіях.

Про це повідомили у штабі ООС посилаючись на дані української сторони СЦКК.

Так поінформували, що 8 липня 2021 року Спеціальний представник Діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі посол Хайді Грау після чергових зустрічей ТКГ та її Робочих груп у форматі відеоконференцій у своїй заяві засудила обмеження свободи пересування та умисні пошкодження технічних засобів і обладнання для спостереження.

Незважаючи на заяви з боку міжнародної спільноти, збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують перешкоджати діяльності Місії.

Так, у щоденному звіті СММ ОБСЄ від 08 липня 2021 року зазначено про недопуск патруля Місії на блокпостах збройних формувань, поблизу окупованих населених пунктів Молодий Шахтар та Новоазовськ, посилаючись на "накази від командирів" та "проведення навчань з бойовою стрільбою в цьому районі".

"Спостерігачам не вдалося отримати доступ до постійного місця зберігання озброєння та до місць розміщення відведеного важкого озброєння в тимчасово непідконтрольних уряду районах Донецької області, оскільки члени незаконних збройних формувань наказали спостерігачам покинути ці райони, посилаючись на "накази від командирів", – інформують в штабі ООС.

Поблизу окупованого населеного пункту Довге кремлівські найманці заборонили патрулю Місії перебувати в цьому районі.
БПЛА Місії зазнавали впливу перешкод сигналу GPS внаслідок глушіння, здійснюючи проліт на непідконтрольній Уряду України території над населеними пунктами Харцизьк, Липське та Піонерське. Під час останнього польоту команда Місії втратила контроль над просторовим положенням БПЛА. Спостерігачам не вдалося повернути літальний апарат.

"Своїми діями окупанти намагаються приховати від міжнародних спостерігачів факти своїх порушень. Крім того, з метою дискредитації Збройних Сил України, окупанти вчергове, використовуючи комплекси РЕБ російського виробництва, здійснювали глушіння БПЛА СММ малого радіуса дії під час 2-х польотів поблизу підконтрольного Уряду України населеного пункту Авдіївка", – розповідають в штабі.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими подібні дії російсько-окупаційних військ, які призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: