fbpx
Сьогодні
21:08 10 Лип 2021

У Фінляндії зварили пиво на гусячому посліді

Пивоварня Ant Brew з фінського міста Лахті випустить пиво, зварене з додаванням гусячого посліду.

Про це пише foodandwine.com.

Новий напій замовив компанії місцевий уряд, щоб відсвяткувати недавню подію – в червні місто визнали Зеленою столицею Європи.

Зелена столиця Європи – титул, що присуджується європейським містам, які відзначилися екологічним і відповідальним підходом до життя своїх городян. Нагороду видають з 2010 року. Першою Зеленої столицею став Стокгольм, передостання – Лісабон.

Місто Лахті нагородили в цьому році за успіхи в створенні економіки замкнутого циклу (зараз там переробляють або повторно використовують 97% відходів).

На честь нового титулу мерія попросила засновників Ant Brew зварити пиво, що відображає досягнення міста. Так і з'явилася серія імперського стауту під назвою «Витрачений потенціал».

У пивоварні ідею оцінили та вирішили приготувати напій з відходів, знайдених в парку: посліду, рослин і лишайників. Так співробітники компанії вбили двох зайців: і напій зварили, і навели порядок в зелених зонах.

За допомогою зібраного посліду пивовари Ant Brew коптили солод. Завдяки цьому, запевняють в Ant Brew, напій набуває «унікальний смак».

Продажі пива з послідом компанія відкриє в кінці серпня – за цей час співробітники пивоварні планують випустити сорти з травами та лишайником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: