fbpx
Сьогодні
09:51 09 Лип 2021

Нардепи почали вносити поправки до законопроекту про олігархів: їх вже понад 50

Народні депутати вже почали вносити свої поправки в президентський законопроект №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)", на ранок 8-го липня їх було понад 50.

Про це УНН розповіли в профільному комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Секретар комітету Роман Костенко, який належить до партії "Голос" розповів, що не всі члени комітету будуть пропонувати свої поправки.

"Правки вже вносяться. На засіданні до цього так скептично ставляться, особисто я не буду нічого подавати тому що ту концепцію, яку заклали, її ніякими правками не виправиш. У нас в партії є свої законопроекти і по антимонопольному, і по податковому законодавству, ми вважаємо такими методами потрібно боротися, а не використовуючи РНБО. Навіть якщо альтернативні законопроекти не будуть підтримані, нам що підтримувати це безглуздя?" – сказав Костенко.

Секретар комітету говорить про те, що є безліч претензій до законопроекту.

Одна із, що цим законопроектом хочуть підмінити судову владу Радою національної безпеки і оборони України.

"Ми демократична країна. У РНБО люди фактично із однієї політичної сили і вони, по факту, приймають рішення – хто є олігархом, хто ні. З ким ми спілкувалися, як раз ті люди, які є олігархами в Україні, згідно цього законопроекту не підпадають під це визначення. А внесуть тих, кому доведеться приходити і домовлятися, щоб не попадати в ті реєстри. А вже дехто сміється, що буде пишатися, що попаде в реєстр і буде називатися олігархом. За тим механізмом, який пропонує законопроект, ніяких наслідків не буде. Можливо, для людей це звучить красиво, що будуть боротися з олігархами, але, по факту, він нічого окрім хаосу не дасть", – пояснює нардеп.

Як повідомляла Рубрика, Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила в першому читанні так званий законопроект про олігархів, що передбачає обмеження їх впливу на медіа та політиків.

За проголосували 275 народних депутатів, із них 231 – "Слуги народу". Також голоси дали 18 депутатів "За майбутнє", 18 "Довіри" і 8 позафракційних.

Нагадаємо, 6 липня депутат від "Слуги народу" та представник Президента у Конституційному Суді Федір Веніславський заявив, що нардеп не жодної поправки до даного законопроекту.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: