fbpx
Сьогодні
Новини компаній 12:37 09 Лип 2021

Як формується ціна на смартфони, або чому так дорого

Портативні пристрої, представлені на ринку України, істотно відрізняються між собою за вартістю та характеристиками. Простенький девайс на Android стартує від 2 тисяч гривень, а ціна флагманів у максимальній комплектації долає позначку в 50 тисяч. 

З одного боку, така варіативність дає вибір покупцеві, з іншого – постає питання, звідки ж береться різниця? 

Маркетинг і його вплив на вартість девайса

Преміальні смартфони за характеристиками все більше наближаються до ноутбуків і комп'ютерів. Наприклад, Apple iPhone 2021 року має такий самий обсяг оперативної пам'яті й навіть потужніший процесор, ніж актуальні офісні моделі лептопів.

Бренди Apple і Samsung приділяють особливу увагу просуванню власних продуктів. Гучні презентації новинок, фірмові магазини та реклама "з кожної праски" допомагають виробникам залишатися на хвилі трендів. 

Дослідження очікувань аудиторії, розкрутка в усіх засобах масової інформації та в інтернеті, сервісне обслуговування й супровід своїх покупців обходяться компаніям у добреньку суму. Безумовно, маркетингові витрати закладаються у вартість кожного телефону, тому від бренду до бренду ціна ідентичних моделей може значно відрізнятися.

Вартісні складники

Як формується ціна на смартфони, або чому так дорого

Оцініть привабливість ціни на смартфони в каталозі https://eldorado.ua/smartphones/c1038946/. Тут ви знайдете модель на будь-який смак і бюджет. 

Зауважте, головні відмінності пристроїв криються в характеристиках таких складників:

  • дисплейні модулі;
  • оптика камер;
  • процесори;
  • оперативна пам'ять.

Для преміум сегменту також важливі міцність й естетика корпусу: скло й метал у конструкції смартфонів недешево обходяться виробникові.

Технології – найбільша цінність свіжих моделей

Як формується ціна на смартфони, або чому так дорого

Лідери ринку смартфонів постійно розробляють нові напрями розвитку пристроїв: Apple прокачує камеру й впроваджує нові алгоритми оброблення зображень, Samsung вдосконалює систему безпеки й захисту даних, Xiaomi зосереджується на продуктивності за умови мінімальних витрат.

Тренд на автономність також вимагає інвестицій – більшість виробників відмовилися йти шляхом збільшення місткості акумулятора й сконцентрувалися на швидкому заряджанні та енергоефективності. З позиції потужності топові бренди зупинилися на 8 ядрах процесора, зате збільшують їхню продуктивність через зменшення техпроцесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: