fbpx
Сьогодні
15:55 09 Лип 2021

Найбільша криптоферма в Україні: СБУ спростовує заяву Вінницяобленерго

Фото: weforum.org

Незважаючи на те, що в енергокомпанії "Вінницяобленерго" стверджують, що крадіжок електроенергії з мереж не зафіксовано, в СБУ наполягають, що оперують перевіреними даними.

Про це повідомляє ZN.UA.

Як повідомляла Рубрика, раніше СБУ опублікувало інформацію про те, що виявили найбільшу кріптоферму в Україні в колишньому приміщенні "Вінницяобленерго".

Однак сама компанія прокоментувала новину і запевнила, що крадіжки електроенергії не було. Тобто поставила під сумнів інформацію СБУ: "У ході обстеження представниками контролюючого органу не було виявлено жодних фактів крадіжок електроенергії. Тому інформація про багатомільйонні крадіжки електроенергії не відповідає дійсності".

В СБУ пояснили ZN.UA, що зловмисники незаконно відбирали електричну енергію з мереж компанії і для цього використовували умовні засоби обліку споживання електричної енергії.

"СБУ оперує цифрами і фактами і має аргументовані докази масштабних крадіжок електроенергії на АТ" Вінницяобленерго. Тривають слідчі дії, в рамках яких встановлюються нові факти можливих протиправних схем навколо цього суспільства. Тобто, позиція СБУ буде відображена в доказовій базі виробництва", – запевнили в СБУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: