fbpx
Сьогодні
14:27 09 Лип 2021

Міністр фінансів розповів про результати переговорів з МВФ

English version here

Фото mof.gov.ua

Представники МВФ відзначили прогрес України в проведенні реформ, необхідних для продовження програми співпраці.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну, передає Рубрика.

Під час робочого візиту до США міністр фінансів України Сергій Марченко провів ряд зустрічей з представниками МВФ для обговорення подальшої співпраці.

"Представники МВФ відзначили прогрес України в проведенні реформ, необхідних для продовження програми співпраці. Переговори відбулись з директором Європейського департаменту Альфредом Камером, виконавчим директором МВФ Полом Гілберсом, главою місії МВФ в Україні Іванною Владковою Голлар, постійним представником МВФ в Україні Ваграмом Степаняном та іншими представниками команди МВФ", – йдеться в повідомленні.

Переговори дозволили узгодити позиції обох сторін та досягти компромісу з ряду питань, зокрема, щодо антикорупційної реформи, реформи корпоративного управління та питання незалежності НАБУ. Сторони домовились про тісну комунікацію та спільну роботу для можливості досягнення Staff level agreement у найближчий час.

Марченко зазначив, що Україна досягла значних результатів у виконанні структурних маяків МВФ.

Він наголосив, що Верховна Рада України у короткий термін ухвалила ряд законопроєктів, необхідних для продовження програми співпраці з МВФ.

"Підтримка МВФ є дуже важливою для України… Економічна ситуація в країні покращується, але для забезпечення макроекономічної стабільності Україні надзвичайно важливо бути у програмі співпраці з МВФ", – наголосив міністр фінансів.

Як повідомлялось, МВФ 9 червня 2020 року затвердив 18-місячну програму stand by для України на 5 млрд дол. Після виділення першого траншу в розмірі 2,1 млрд дол. одразу на початку роботи програми були заплановані чотири огляди за програмою, за результатами яких Фонд приймає рішення про виділення наступних траншів.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: