fbpx
Сьогодні
16:19 09 Лип 2021

Комітет ВР з питань Регламенту не має інструментів "покарання" для Юрченка, - нардеп

Комітет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту не має "інструментів" покарання для позафракційного народного депутата Олександра Юрченка, який напередодні начебто скоїв ДТП у Львові.

Про це сказав голова підкомітету з питань Регламенту ВР Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту Павло Фролов (фракція "Слуга народу"), передає "Укрінформ".

"Якщо звернення щодо дій пана Юрченка до Комітету надійде – Комітет його може розглянути, проте інструментів "покарання" у Комітету немає", – сказав Фролов.

Він зауважив, що Закон "Про статус народного депутата України" вимагає від народних депутатів дотримуватися загальновизнаних норм моралі, завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших народних депутатів, службових та посадових осіб і громадян, утримуватись від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду.

Проте, за словами Фролова, законодавчий акт не встановлює, яким чином за невиконання цих вимог депутата можна притягнути до відповідальності.

Укрінформ також звернувся за коментарем до Національної поліції України. У відомстві пообіцяли незабаром надати офіційну інформацію з цього приводу.

Як повідомлялося у ЗМІ, 8 липня у Львові народний депутат Олександр Юрченко під наркотиками скоїв автопригоду.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: