fbpx
Сьогодні
16:18 08 Лип 2021

На Донбасі погіршується ситуація з безпекою на ділянках розведення сил, - місія ОБСЄ

English version here

У районі проведення операції Об'єднаних сил підвищується загальна кількість порушень і погіршується ситуація з безпекою на ділянках розведення сил і засобів та поблизу них.

Про це йдеться у заяві спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі (ТКГ) посол Хайді Грау після чергових зустрічей ТКГ і її робочих груп в форматі відеоконференцій, передає УНН.

"Протягом останніх двох тижнів спостерігається зростаюча кількість порушень режиму припинення вогню. Підвищується загальна кількість порушень і погіршується ситуація з безпекою на ділянках розведення сил і засобів та поблизу них", – сказала Грау.

З її слів, водночас СММ ОБСЄ повідомляє про обмеження свободи пересування і навмисні пошкодження технічних засобів і обладнання для спостереження.

"Змушена констатувати, що сторони поки не продемонстрували готовності до усунення зафіксованих СММ порушень режиму припинення вогню", – зазначила посол ОБСЄ.

За підсумками засідання ТКГ 7 липня в українській делегації повідомили, що Росію закликали надати до наступного засідання ТКГ актуалізовані списки утримуваних.

Також Україна закликала ОБСЄ посприяти візиту інспекторів МАГАТЕ на окупований Донбас.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: