fbpx
Сьогодні
22:14 08 Лип 2021

"Хочемо чесну відповідь": Кулеба про терміни прийняття в НАТО

English version here

Фото: mfa.gov.ua

Україна зробила достатньо на шляху до євроатлантичної інтеграції та бажає почути чесну відповідь про терміни прийняття в НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час інтерв'ю в Центрі східноєвропейських досліджень у Вільнюсі в четвер, 8 липня, пише ДТ.

"Ми хочемо почути чесну відповідь… Ми розуміємо, що членство в НАТО – це не дата в календарі, яку можна виділити червоним. Але ми зробили вже досить, щоб заслужити наступного кроку в нашій євроатлантичній інтеграції", – підкреслив міністр.

Кулеба поскаржився на те, що позиція Росії щодо членства в НАТО враховується членами Альянсу за закритими дверима.

"З одного боку, ми чуємо заяви, що Росія не має права голосу в стосунках між Україною і НАТО, але в той же час ми чуємо за зачиненими дверима і при вимкнених мікрофонах, що це не найкращий час для євроатлантичної інтеграції України, оскільки "ми повинні враховувати Росію". Так функціонує політика, і ми розуміємо це. Наша позиція проста: ми всі реалісти, і якщо Росія є причиною, не кажіть нам, що це через брак реформ", – заявив міністр.

Відзначимо, раніше посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен відзначила, що питання вступу України в ЄС і НАТО політичне.

«У НАТО завжди були проблеми з країнами, де йде війна. Безумовно. Тому що одна з переваг НАТО – п'ята стаття Вашингтонського договору. І всі бояться бути з Росією в прямій війні», – пояснила посол.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: