fbpx
Сьогодні
15:16 07 Лип 2021

Зеленський під час зустрічі з Меркель хоче обговорити будівництво "Північний потік-2"

English version here

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський під час майбутньої зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель має намір обговорити загрозу безпеці України та всієї Європи через будівництво газопроводу "Північний потік-2" і наполягатиме на пріоритетності питань безпеки над економічною доцільністю.

Про це президент України сказав на спільній прес-конференції з президентом Литви Гітанасом Наусєдою у Вільнюсі, передає Рубрика.

"З пані Меркель буде важлива зустріч з точки зору енергетичної безпеки не лише України, а й Європи. Це щастя, що Європа поки не відчуває цих загроз щодо будівництва "Північного потоку-2". Але в цьому питанні країни Європейського Союзу розділилися. Питання "Північного потоку-2" є глобальним. Про це будемо говорити з поважною пані Ангелою Меркель. І розділяти питання "Північного потоку-2″ й безпеки ми не будемо. Ми не продаємо українців і не продаємо життя наших людей", – зазначив Володимир Зеленський.

На думку Президента України, іноді буває складно знайти баланс між безпекою та економікою, але "Північний потік" – наче «лакмусовий папірець, який показує, що є більш пріоритетним для тих чи інших країн».

Коли ви не відчуваєте, що ви в небезпеці, то думаєте про економіку. Коли у вас війна, то ви думаєте перш за все про життя людей. Я вважаю, що людяність – у першу чергу. І я вважаю, що спочатку безпека, а потім вже економіка", – наголосив Президент України.

Нагадаємо, Зеленський 6-7 липня перебуває з візитом у Литовській Республіці.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні у межах робочого візиту до Литви відбулась зустріч Глави Української держави Володимира Зеленського та Президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди.

Після зустрічі президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Україні потрібно надати чіткі плани, за якими вона буде рухатися в напрямку членство в Євросоюзі та НАТО. 

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Україна хоче отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дозволить перейти до наступного етапу інтеграції з НАТО.

Також у Литві міністри закордонних справ країн Люблінського трикутника – України, Литви та Польщі – підписали три спільні документи, в тому числі щодо підтримки членства України в ЄС та НАТО.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: