fbpx
Сьогодні
22:03 07 Лип 2021

Заступник Єрмака зустрівся зі співдоповідачами моніторингового комітету ПАРЄ

Фото: ОПУ

Заступник керівника Офісу Президента України Андрій Сибіга зустрівся зі співдоповідачами моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Алфредом Хеєром (Швейцарія) та Біргіром Торарінссоном (Ісландія).

Про це пише Офіс Президента. 

Сторони обмінялися думками щодо перебігу внутрішніх реформ в Україні. Представники ПАРЄ поділилися своїм баченням подальших кроків з реформування нашої держави відповідно до стандартів Ради Європи, а також відзначили досягнутий протягом останніх років прогрес у виконанні Україною своїх зобов'язань в межах членства в цій організації.

Для України Рада Європи та її Парламентська асамблея є важливими партнерами у просуванні високих стандартів демократії, прав людини та верховенства права. У зв'язку з цим Андрій Сибіга окремо підкреслив налаштованість української сторони на реалізацію широкого комплексу внутрішніх реформ, зокрема стосовно створення ефективної системи запобігання та боротьби з корупцією й реформування системи правосуддя.

Заступник Єрмака зустрівся комітет ПАРЄ

Фото: ОПУ

Заступник керівника Офісу Глави держави наголосив, що це є ключовим пріоритетом і надзвичайно важливою умовою для процвітання Української держави, а також зміцнення її стійкості проти гібридних методів російської агресії.

Учасники зустрічі також обговорили експертну допомогу, яку Рада Європи надає Україні. Було відзначено тісну взаємодію з Венеціанською комісією у питаннях впровадження реформи конституційного судочинства та судової реформи за найкращими європейськими стандартами.

Андрій Сибіга подякував за послідовну позицію ПАРЄ щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Важливим результатом такої підтримки стало ухвалення під час червневої сесії ПАРЄ резолюції «Порушення прав людини, вчинені щодо кримських татар в Криму».

Заступник Єрмака зустрівся комітет ПАРЄ

Фото: ОПУ

Окремо співрозмовники обговорили запланований на серпень цього року запуск Україною міжнародного координаційного механізму Кримської платформи, зокрема просування її парламентського виміру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: