fbpx
Сьогодні
16:08 07 Лип 2021

Єнін назвав головну мету візиту Зеленського до Литви

Фото: ОП

Головна мета візиту президента Володимира Зеленського до Литви – підтвердити готовність України до реформ.

Про це в ефірі "Україна 24" розповів заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

"Головна мета цього візиту – підтвердити нашу готовність йти шляхом реформ не заради наших міжнародних партнерів, а саме для того, щоб через певний період отримати державу з абсолютно іншою якістю життя, а також отримати підтвердження з боку наших партнерів у їх готовності допомагати нам торувати цей непростий тернистий шлях", – сказав заступник міністра.

Єнін зазначив, що росте дипломатична підтримка України.

"Завдяки активній українській дипломатії ми бачимо постійне зростання позитивної динаміки нашої підтримки. Кілька місяців тому, коли ми стали свідками масштабної військової ескалації з боку Росії, нам вдалося консолідувати фактично весь демократичний світ навколо підтримки України. Наші партнери одностайно продовжують нас підтримувати в питанні продовження курсу реформ", – сказав він.

Також Єнін прокоментував слова держсекретаря США Ентоні Блінкена про п'ять кроків для України на шляху до реформ.

"Ці п'ять пунктів – не новина для МЗС або українського істеблішменту, ми постійно про це говоримо з партнерами. Крок за кроком рухаємося в правильному напрямку, але трапляються, на жаль, певні зупинки технологічного характеру. Ми активно працюємо з нашими американськими партнерами з метою узгодження порядку денного наших переговорів (зустрічі президентів США і України – ред.)", – сказав Єнін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: