fbpx
Сьогодні
09:35 07 Лип 2021

В Україні можуть звільнити понад тисячу в'язнів з нагоди 30-річчя Незалежності

Фото: Рубрика

Правоохоронний комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект №5249 щодо амністії з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради, передає Рубрика.

Документ пропонує оголосити амністію і поширити її дію в першу чергу на ті категорії засуджених, які найбільш незахищені та вразливі соціально: на неповнолітніх, жінок і чоловіків, які мають неповнолітніх дітей або дітей, визнаних особами з інвалідністю, осіб з інвалідністю першої, другої і третьої груп, хворих на туберкульоз, онкологічні захворювання, осіб, які досягли пенсійного віку, учасників бойових дій.

У законі прописані основні критерії для застосування амністії: незначна суспільна небезпека діянь, які скоїв засуджений; об'єктивні фактори (тяжка хвороба, похилий вік і т.д.), що істотно знижують небезпеку цих осіб; значний строк відбутого засудженими особами покарання на момент проголошення амністії.

Рішення про застосування або незастосування амністії суд буде приймати по кожній особі індивідуально.

"За повідомленням Мін'юсту в разі прийняття законопроекту попередньо підлягають звільненню 1046 осіб, також 135 засуджених, які відбувають покарання у виді обмеження волі та інші покарання, не пов'язані з позбавленням волі, буде скорочено наполовину невідбуту частину покарання", – зазначено в повідомленні.

У комітеті відзначили, що прийняття закону дозволить зменшити витрати держави на утримання засуджених у виправних установах.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: