fbpx
Сьогодні
19:00 07 Лип 2021

Стефанішина заявила, що Україні важливо отримати стратегічну ясність щодо ПДЧ в НАТО

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина розповіла про головні теми, які обговорювалися на Міжнародній конференції з питань реформ в Україні, яка проходить у Вільнюсі.

Про це пише «Україна 24».

«Цьогорічним хедлайном всього обговорення, всіх дискусій, двосторонніх зустрічей є питання руху України до ЄС і до НАТО, на цьому був сконцентрований виступ і лідера Литви, і президента України. Весь день відбувається дискусія стосовно того, як зблизити Україну з НАТО, які кроки потрібні для економічної, політичної інтеграції. Звісно, ми говорили безпосередньо і про членство в Альянсі», – заявила віцепрем'єрка.

«Ми настільки серйозно сьогодні говоримо з країнами Альянсу про перспективи членства України в НАТО, що застосовуємо фактично всі методи, якими можемо донести цю позицію. Для нас важливо отримати стратегічну ясність щодо часових рамок, умов отримання Україною ПДЧ і отримання Україною членства в НАТО. Ми багато чули про відсутність консенсусу серед країн Альянсу, але при цьому ми розуміємо, що майже половина країн-членів мають консенсус щодо цього питання. Тому наш основний меседж полягає в тому, що сьогодні членство України в НАТО важливе насамперед для самих країн НАТО, для демократії», – додала Стефанішина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: