fbpx
Сьогодні
22:56 07 Лип 2021

Арестович заявив, що в України з Білоруссю тільки одна проблема

Україна не зацікавлена в тому, щоб ​​псувати відносини з Білоруссю, однак їй доводиться реагувати на політику самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Про це розповів "Україна 24" радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович.

"Україна найменше зацікавлена ​​в тому, щоб зіпсувати відносини з Білоруссю. На жаль, ми змушені слідувати тим діям, які приймає керівництво Білорусі і Російської Федерації. Якщо подивитися на факти, то Росія і Білорусь це союзні держави з 2000 року. Якщо подивитися на сферу нацбезпеки і оборони, то вони роками проводять узгоджені оперативні, стратегічні і тактичні заходи, які на рівні дії доводять, що це єдина система оборони", – сказав він.

Арестович нагадав, що Росія є основним геополітичним супротивником України, що зафіксовано в стратегії нацбезпеки і оборони.

"Що стосується Білорусі, Олександр Лукашенко, будучи президентом до цих виборів, проводив ефективну політику, яка дозволяла йому балансувати між Росією і Україною. І нам потрібно діяти за трьома основними напрямками. Перше – передбачати загрозу подальшого поглинання Білорусі Росією, відповідним чином реагувати. Друге – зрозуміти, визнаємо ми Лукашенка президентом чи ні? ми не визнаємо, це державне рішення. І третє – надавати підтримку народу Білорусі. В нас з Білоруссю немає проблем, тільки одна, її звуть Олександр Григорович Лукашенко", – зазначив радник української делегації в ТКГ .

За його словами, Україна хотіла б бачити Білорусь у трикутнику "Литва – Польща – Білорусь".

"До того ж, ми діємо спільно з країнами Заходу. Це нелегке рішення, тому що економічно і політично нам не дуже вигідно розривати відносини з Білоруссю", – сказав Арестович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: