fbpx
Сьогодні
09:11 07 Лип 2021

Кожен третій житель України має антитіла до коронавірусу, - Радуцький

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що кожен третій житель України має антитіла до коронавірусу.

Про це Радуцький повідомив у Фейсбук, передає Рубрика.

"Про це свідчать попередні дані дослідження, що проводить МОЗ, Центр громадського здоров'я, Світовий банк та Український інститут соціальних досліджень імені Яременка. Упродовж липня група, до якої входять соціологи та медичні працівники, відвідують українські домогосподарства. Перші – проводять опитування, другі – безкоштовне тестування на антитіла. На даний час у дослідженні взяли участь близько 6 тис людей. 33% з них мають певний імунітет до коронавірусу", – написав він.

За словами Радуцького, на наступному етапі дослідження фахівці проведуть аналітичну роботу – визначать, яким чином антитіла утворились в організмах.

"Важливо визначити, чи значною є частка тих, хто перехворів у легкій формі і навіть не здогадувався, що був інфікований. Остаточні дані дослідження планують опублікувати наприкінці серпня", – зауважує Радуцький.

Як повідомляла Рубрика, за добу 6 липня 2021 року в Україні зафіксовано 610 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 40, медпрацівників – 20).

Зазначимо, що вакцинували за добу 6 липня в Україні 93 554 людини.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: