fbpx
Сьогодні
15:17 06 Лип 2021

Україна має всі можливості відмовитися від імпортних тестів на COVID-19, - Кузін

Фото unsplash.com

Більшість тест-систем на COVID-19, які використовуються в Україні, закордонного та, зокрема, російського виробництва. Натомість планується замінити їх тестами на COVID-19 вітчизняного виробництва в межах поновлення українського біотехнологічного виробництва.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я – головний санітарний лікар України Ігор Кузін, повідомляє УНН.

"Багато тест-систем, які постачаються в Україну, — це або представництва російських компаній, або коли російська сировина розфасовується на території країни. І це дуже погана ознака, оскільки Україна не має фармацевтичної незалежності, особливо, коли виникає надзвичайна ситуація. Тому зараз урядом здійснюються заходи, щоб таку фармацевтичну незалежність забезпечити", — розповів Ігор Кузін.

Головний санлікар пояснив, що з цією метою в Україні буде запущений біологічний кластер.

"Саме для цього буде запущений біологічний кластер, який має стартувати з другого півріччя і поступово поновлювати вітчизняне біотехнологічне виробництво", — підкреслив Кузін.

За його словами, українські виробники тестів за ковідний рік показали стрімке відновлення виробництва діагностичних засобів, тому Україна має всі можливості відмовитися від використання тест-систем (ІФА і ПЛР) з-за кордону, зокрема — з Росії.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: