fbpx
Сьогодні
15:34 06 Лип 2021

Віленський написав заяву про звільнення з посади т.в.о. голови НСЗУ

Після припинення участі в конкурсі на посаду голови Андрій Віленський написав заяву на звільнення з Національної служби здоров'я України. Сталося це 5 липня.

Про це свідчить документ, наданий джерелом в МОЗ, повідомляє ZN.UA.

"Інформую, що мною прийнято рішення про звільнення з посади директора Департаменту договірної роботи НСЗУ за власним бажанням з припиненням державної служби", – йдеться в заяві Віленського.

На своє місце він рекомендує призначити директора Південного міжрегіонального департаменту Дмитра Самофалова.

Фото: ZN.UA

 

У ZN.UA відмічають, що ця інформація виглядає доволі дивно на тлі напруженої ситуації, про яку сам Віленський розповів 2 липня.

"Зараз маємо напружену ситуацію, яка пов'язана з тим, що ми повинні швидко переконтрактувати (переукласти договори) з лікарнями, які надають допомогу пацієнтам з коронавірусом відповідно до нового розпорядження керівника робіт. Їх кількість зменшилась. Відповідно, провести оплати за цим і іншими напрямами, – заявив Віленський тоді. – Зараз я бачу для себе головне завдання в цьому. Дивлюсь на це в першу чергу як лікар. Лікарня не отримала грошей, лікар — зарплату, потерпає пацієнт. Отже, бачу завдання в цей складний перехідний період забезпечити безперебійне фінансування закладів і передати під управління нового керівника працюючий державний орган".

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: