fbpx
Сьогодні
10:08 06 Лип 2021

500 мільйонів доз Pfizer від США: частину отримає й Україна

English version here

США передадуть Україні частину з 500 млн доз вакцини Pfizer-BioNTech в межах програми COVAX.

Про це повідомила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час відвідання пункту вакцинації проти COVID-19 в Одесі, передає Укрінформ.

"Приблизно місяць тому президент Байден оголосив про плани США придбати 500 млн додаткових доз вакцин Pfizer BioNTech від COVID-19 для передачі їх COVAX – програмою, за якою ці вакцини розподіляються по всьому світу, включаючи Україну", – заявила Квін.

За її словами, транспортування і зберігання за системою "холодного ланцюга" візьме на себе агентство USAID, яке працює і в Україні.

"Сполучені Штати відіграють важливу роль у допомозі Україні та іншим країнам світу та забезпечити їх достатньою кількістю вакцин, аби кожен охочий міг її отримати. Сполучені Штати є найбільшим донором міжнародної програми COVAX, ми вже надали понад 4 мільярди доларів цій програмі на забезпечення вакцинами людей по всьому світу", – заявила тимчасова повірена у справах США в Україні.

Наголошується, що уряд Сполучених Штатів рішуче налаштований продовжити співпрацю з Україною та іншими державами заради зниження кількості заражень та повного подолання коронавірусу.

Як повідомляла Рубрика, у червні на сайті Білого дому з'явилось повідомлення, що США закупить 500 мільйонів доз вакцини Pfizer-BioNTech для інших країн. Зазначалося, що вакцину розподілять між країнами з низьким та нижчим від середнього рівнем доходу по всьому світу, працюючи через COVAX, щоб доставити їх.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: