fbpx
Сьогодні
20:50 06 Лип 2021

У "Слузі народу" прокоментували скандал з "маршем на підборах"

Фото з Facebook-сторінки Євгенії Кравчук

Курсанткам, які репетирували на високих підборах парад на День Незалежності, запропонують більш зручне взуття для участі у святі. Водночас, Верховна Рада розгляне законопроєкти щодо дотримання рівності прав у Збройних силах України.

Про це розповіла на телеканалі "Україна 24" народна депутатка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук, коментуючи скандал через жіночу форму в ЗСУ.

"Я б хотіла, щоб ми говорили про системні речі, а не просто про підбори. Мають бути закупівлі навіть білизни для жінок, бо вона відрізняється від того, що носять чоловіки, але чомусь це не внесено в систему закупівель. Нормальний підхід має бути в забезпеченні усіх – і чоловіків, і жінок-військовослужбовців", – заявила "слуга народу".

Кравчук повідомила, що нардепи подали кілька законопроєктів, які мають зрівняти права і обов'язки у жінок і чоловіків в армії. Вона висловила сподівання, що скандал з підборами стане хорошим поштовхом, щоб Верховна Рада проголосувала за них.

"Дійсно, було прийнято рішення, що усі бойові підрозділи, які перебувають на фронті, беруть участь у параді в бойовій формі, а випускники чи курсанти військових вишів беруть участь у парадній формі. Звичайно, ми просто так дізналися, що ця парадна форма має підбори. Тут тільки питання – наскільки це зручно? Насправді будемо відверті – марширувати не дуже зручно на підборах. Навіть з точки зору впливу на здоров'я це не зовсім правильно", – заявила депутатка.

За словами "слуги народу", були запропоновані інші варіанти щодо взуття на параді.

"Наскільки я знаю, буде обрано інше взуття – більш зручне, не на таких високих підборах. І паралельно треба вирішувати такі питання, що за наказом Міноборони жінки не можуть займати певні посади в тих чи інших родах військ. Якраз цю дискримінацію треба точно прибирати", – додала Кравчук.

Як повідомляла Рубрика, Міноборони опублікувало новину про тренування курсанток Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які опанувують новий стройовий крок на підборах.

Відома ветеранка Марія Берлінська розповіла, чому, на її думку, тренування на підборах є неприйнятним. Відзначимо, що у коментарях до її допису зазначають, що таке взуття є частиною парадного одягу згідно з Наказом МОУ №606 от 20.11.2017 року.

Також у Верховній Раді вимагають службове розслідування щодо того, хто погодив "марш на підборах".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: