fbpx
Сьогодні
19:51 06 Лип 2021

Кравчук показала, як виглядає електронний COVID-сертифікат

Народний депутат від "Слуги народу" Євгенія Кравчук показала як виглядає COVID-сертифікат.

Вона його продемонструвала в ефірі телеканалу "Україна 24", повідомляє Рубрика.

"Я взяла участь у бета-тестуванні. Я отримала дві дози вакцини AstraZeneca, і відповідно в цьому сертифікаті вона ось як виглядає (показує на телефоні – ред.). Це внутрішній сертифікат, його можна використовувати для походу на концерт, наприклад. А ось так (також показує в телефоні – ред.) виглядає міжнародний, у ньому є номер закордонного паспорта, і якщо на нього натиснути, з'являється QR-код, який будуть сканувати при перетині кордону. Все латиницею, все збігається з вашими документами в "Дії", – сказала вона.

"Слуга народу" повідомила, що в неї є і паперовий сертифікат, отриманий у сімейного лікаря.

"Кажуть, його також можна використовувати для перетину кордону з певними країнами, наприклад, з Угорщиною. Але все одно зручніше все мати в смартфоні. Я нікуди не йшла (за документами – ред.), тому що коли ви робите щеплення, лікар вводить дані про вакцинацію до системи eHealth", – сказала вона.

Кравчук пояснила, чому сертифікати поки не доступні всім тим, хто вже зробив два щеплення.

"Чому зараз потрібен тестовий період, кажуть, що він буде мінімум два тижні, – перш ніж запускати в "промислових масштабах", потрібно, щоб усі документи підтягнулися, щоб все перевірили ще раз. Бувають технічні помилки у даті вакцинації, а це дуже важливо, тому що від другої вакцинації відраховують шість місяців. Ця вимога ЄС для міжнародного сертифікату, але ми сподіваємося, що можна буде продовжити його до року. В цьому сертифікаті також з часом з'явиться функція на випадок, якщо людина перехворіла і має антитіла. Довідка, що людина перехворіла, дійсна 6 місяців", – сказала вона.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: