fbpx
Сьогодні
16:09 06 Лип 2021

Рада може ухвалити аналог "закону Магнітського", – депутатка Мезенцева

Керівник Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, народний депутат із фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева не виключає, що Верховна Рада може ухвалити аналог "закону Магнітського".

Про це Мезенцева сказала під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Міжнародна політика", передає "Укрінформ".

"Ми з правниками, громадськими активістами обговорили подальші зміни до українського законодавства. Це може бути запровадження на національному рівні, прийняття українським парламентом окремим законом по персональних санкціях Акту Магнітського, який прийняли вже і країни-наші партнери – США, Канада, Балтійські країни, країни ЄС", – зазначила вона.

Депутат наголосила, що санкційний механізм повинен посилюватися і продовжуватися.

Як повідомлялось раніше, Акт Магнітського, ухвалений США і підтриманий Канадою та деякими європейськими країнами, дозволив західним урядам заморожувати кошти російських високопосадовців, яких звинувачують у причетності до корупційних схем відмивання грошей або грубих порушень прав людини.

Згодом Акту Магнітського було надано статус глобального закону, тож передбачені ним санкції можуть застосовуватися до всіх країн, громадяни яких, на думку США, порушують права людини.

Адвокат Сергій Магнітський помер у СІЗО Москви після року тримання за ґратами в умовах, які правозахисники охарактеризували як тортури. Як вважають колеги юриста у фонді Hermitage, кримінальну справу було заведено на нього як помсту за розкриття великої корупційної афери.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: