fbpx
Сьогодні
22:58 05 Лип 2021

В Україні почала роботу моніторингова місія ПАРЄ

В Україні 5-7 липня почала роботу моніторингова місія Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Вона перевірить здатність України виконувати зобов'язання, взяті на себе при вступі до Ради Європи.

Про це повідомляє пресслужба Постійної делегації ВРУ у ПАРЄ.

У складі місії перебувають два депутати – члени ПАРЄ: представник Ісландії Біргір Торарінссон та представник Швейцарії Альфред Хеєр.

Зазначається, що Україна перебуває під моніторингом за такі питання: останні політичні події, реформа судової влади, боротьба з корупцією, місцеві вибори, виборча реформа та децентралізація, медіа-середовище, нацменшини та мовна політика.

Наголошується, що в останній раз – в проміжному звіті – Україну визнали такою що досягає успіхів в намаганні виконати моніторинг. Втім було виявлено і ряд проблем: постійні недоліки в реформах судової системи та системи правосуддя та все ще обмежені результати у боротьбі з поширеною в країні корупцією; періодичні напади на журналістів.

"Цей візит вкрай важливий. За його результатами буде складена нова доповідь, у зв'язку з чим моніторингова місія зустрінеться з представниками Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Офісом Генпрокурора, Уповноваженим з прав людини, САП, НАБУ, ДБР, а також представниками громадянського суспільства", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що сьогодні моніторингова місія зустрітилась з членами Постійної делегації на чолі з її керівницею Марією Мезенцевою.

В рамках тем моніторингу, членів місії більшою мірою цікавили питання судової реформи; освітніх та мовних прав нацменшин, незалежність антикорупційної системи та свобода розвитку медіа.

Моніторинг триватиме до 7 липня. Підсумковий звіт за результатами роботи групи буде оприлюднений в січні 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: