fbpx
Сьогодні
21:07 05 Лип 2021

У ТКГ обговорять загострення ситуації на Донбасі

Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі (ТКГ) почне своє завтрашнє засідання з обговорення загострення ситуації на сході України. Також це питання буде поставлено в ході консультацій в рамках Норманського формату.

Про це у Telegram повідомляє пресслужба делегації.

У відомстві констатують збільшення інтенсивності обстрілів на сході України протягом останніх днів. Противник серед іншого застосовує озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. При цьому російські війська обстрілюють населені пункти, зокрема, Авдіївку.

У делегації нагадали, що сьогодні в результаті вогню противника один український військовослужбовець загинув, троє отримали поранення. Напередодні загинув ще один український військовослужбовець. Україна через ці інциденти спрямувала ноти протесту в ОБСЄ.

"Українська делегація в ТКГ почне своє завтрашнє засідання з цієї теми, використовуючи свої дипломатичні можливості для повернення до повного дотримання режиму припинення вогню. Також питання грубих порушень окупаційними військами режиму припинення вогню буде поставлено в ході консультацій в рамках Норманського формату", – наголошується у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: