fbpx
Сьогодні
21:56 05 Лип 2021

Генштаб ЗСУ анонсував нові навчання "Три мечі"

Фото: Командування об'єднаних сил ЗСУ

В Україні 17-30 липня пройдуть багатонаціональні військові навчання литовсько-польсько-української бригади ім. Великого гетьмана Костянтина Острозького "Три мечі 2021".

Про це повідомляє у Facebook Генштаб ЗСУ.

Навчання відбуватимуться у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки "Національна академія сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного". У тренуваннях візьмуть участь понад 1200 військовослужбовців і понад 200 бойових машин із України, США, Литви та Польщі.

Від України у навчаннях буде задіяно підрозділ 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

"Вперше ці навчання будуть проведені в України і є продовженням партнерської програми міжнародної військової співпраці між Литовською Республікою, Республікою Польща та Україною", – зазначили у Генштабі ЗСУ.

За задумом організаторів, навчання "Три мечі 202" сприятимуть розвитку і ефективному злагодженню підрозділів країн-партнерів і покращать взаємодію між ЗСУ та військовими НАТО.

"Три мечі 2021 – абсолютно нова лінійка міжнародних військових навчань, які покликані підвищувати рівень міжнародного військового співробітництва та готовності до дій спільного військового підрозділу країн Люблінського трикутника", – наголосили у Генштабі ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: