Джапарова запевняє, що на “Кримській платформі” буде “кілька десятків країн”

У саміті Кримської платформи візьмуть участь кілька десятків країн.

Про це заявила перша заступниця голови українського Міністерства закордонних справ Еміне Джапарова під час форуму "Україна 30. Міжнародна політика", передає zn.ua.

"Зараз є три категорії країн. Перша категорія – це ті, які офіційними нотами підтвердили свою участь. Це чимала кількість країн. Друга категорія – країни, які в робочому порядку підтвердили участь і визначаються з рівнем участі – першої або другої особи в державі чи міністра закордонних справ. Третя категорія – ті, які ще визначаються з самою участю", – заявила заступник міністра.

Джапарова зазначила, що "це буде кілька десятків країн". При цьому Німеччина та Франція належать до другої категорії країн, тобто в робочому порядку підтвердили участь і зараз визначаються, хто їх представлятиме.

Однак, за словами Джапарової, список країн поки не розкривають. Адже Росія намагається дискредитувати Кримську платформу і зробити так, щоб саміт відвідали якомога менше країн. Для цього РФ задіяла всі важелі тиску і шантажу.

Заступниця міністра розповіла, що саміт Кримської платформи повинен відбутися на території КВЦ "Парковий" в Києві. А завершитися він має підписанням "амбітного документа" – Кримської декларації або Кримської хартії. Зараз за словами Джапарової, Україна разом з партнерами працює над назвою.

Цей документ, за її словами, має окреслити і кодифікувати невизнання окупації Криму Росією. Також документ повинен чітко вказати, ким є Росія, як вона шкодить Криму і які наслідки її очікують.

Довідка

Саміт "Кримської платформи" пройде 23 серпня. Основна місія "Кримської платформи" – вивести тему Криму на більш високий рівень, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до його проблем.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні, 5 липня, почалася сесія "Міжнародна політика" Всеукраїнського форуму "Україна 30". Захід триватиме у столиці три дні.

Під час форуму міністр закордонних справ України Кулеба заявив, що Росія залякує інші країни, щоб вони не брали участь у "Кримській платформі".

Свіжі дописи

  • Новини

Офіс генпрокурора: в Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

Понад 2500 вебсайтів, які забезпечували діяльність проведення азартних ігор та на яких розміщувались ресурси онлайн-казино… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У столиці відкрили безплатний спортзал для реабілітації ветеранів: у чому рішення

У Києві відкрили новий спортивний комплекс для військовослужбовців та ветеранів, який оснащений сучасними тренажерами для… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

450 тисяч осіб: у Британії підрахували втрати армії рф у війні з Україною

Від початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила в Україні вбитими й пораненими, за оцінками британських… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Сікорський сподівається, що Шольц наважиться на надання Taurus після передачі Україні ATACMS

Рішення Білого дому надати Україні далекобійні ракети ATACMS можливо підштовхне Німеччину все-таки надати ракети Taurus.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У ЗСУ розповіли про безпілотники невстановленого типу, якими окупанти вночі атакували країну

Безпілотники невстановленого типу, якими російські загарбники атакували вночі Україну, були розвідувальними дронами. Про це повідомив… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Смертельний інцидент: у Німеччині загинули два українці, підозрюваний – росіянин

У Баварії Федеративної Республіки Німеччини поліція повідомила про смертельний інцидент, що стався перед торговим центром… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.