fbpx
Сьогодні
14:30 05 Лип 2021

Джапарова запевняє, що на "Кримській платформі" буде "кілька десятків країн"

English version here

У саміті Кримської платформи візьмуть участь кілька десятків країн.

Про це заявила перша заступниця голови українського Міністерства закордонних справ Еміне Джапарова під час форуму "Україна 30. Міжнародна політика", передає zn.ua.

"Зараз є три категорії країн. Перша категорія – це ті, які офіційними нотами підтвердили свою участь. Це чимала кількість країн. Друга категорія – країни, які в робочому порядку підтвердили участь і визначаються з рівнем участі – першої або другої особи в державі чи міністра закордонних справ. Третя категорія – ті, які ще визначаються з самою участю", – заявила заступник міністра.

Джапарова зазначила, що "це буде кілька десятків країн". При цьому Німеччина та Франція належать до другої категорії країн, тобто в робочому порядку підтвердили участь і зараз визначаються, хто їх представлятиме.

Однак, за словами Джапарової, список країн поки не розкривають. Адже Росія намагається дискредитувати Кримську платформу і зробити так, щоб саміт відвідали якомога менше країн. Для цього РФ задіяла всі важелі тиску і шантажу.

Заступниця міністра розповіла, що саміт Кримської платформи повинен відбутися на території КВЦ "Парковий" в Києві. А завершитися він має підписанням "амбітного документа" – Кримської декларації або Кримської хартії. Зараз за словами Джапарової, Україна разом з партнерами працює над назвою.

Цей документ, за її словами, має окреслити і кодифікувати невизнання окупації Криму Росією. Також документ повинен чітко вказати, ким є Росія, як вона шкодить Криму і які наслідки її очікують.

Довідка

Саміт "Кримської платформи" пройде 23 серпня. Основна місія "Кримської платформи" – вивести тему Криму на більш високий рівень, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до його проблем.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні, 5 липня, почалася сесія "Міжнародна політика" Всеукраїнського форуму "Україна 30". Захід триватиме у столиці три дні.

Під час форуму міністр закордонних справ України Кулеба заявив, що Росія залякує інші країни, щоб вони не брали участь у "Кримській платформі".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: