fbpx
Сьогодні
09:17 05 Лип 2021

Сьогодні 7 річниця визволення Слов’янська і Краматорська від російських бойовиків

English version here

Минає 7 років відколи українські військові звільнили від проросійських бойовиків Слов'янськ і Краматорськ. Стратегічно важливі для України міста були під ворожою окупацією 84 дні.

Про це повідомляє Рубрика.

На початку липня українські сили почали активно наступати на позиції терористів.

У ніч на 5 липня бойовики втекли зі Слов'янська, виїхавши польовими дорогами до Краматорська.

Зранку до міста зайшли українські військові та встановили над міськрадою Слов'янська державний прапор.

Того ж дня через поразку в Слов'янську бойовики покинули і Краматорськ, після чого його зайняли українські війська.

Окрім Слов'янська та Краматорська, в липні 2014 року українські військові звільнили також Костянтинівку, Дружківку і Бахмут.

За весь період боїв за Слов'янськ Україна втратила 70 військових, знищено 470 терористів. Збитки від руйнування житлового фонду у Слов'янську склали 1,5 мільярди гривень. Зокрема, пошкоджено 34 будинки та споруди, серед яких і 4 школи.

Командувач об'єднаних сил Збройних Сил України з привітав жителі з Днем визволення Краматорська та Слов'янська. Звернення опубліковано на сторінці командування ОС ЗСУ у Facebook.

П'яте липня 2014 року – героїчна дата у новітній історії України. У боях за Слов'янськ та Краматорськ, на жаль, полягло багато наших бойових побратимів. Тож вклонимося Героям за їхній подвиг й висловимо щирі співчуття їхнім рідним та близьким», — йдеться у привітанні.

За його словами, саме з цього дня у містах почалося мирне життя, а люди стали відчувати себе вільними громадянами України.

«Відзначаючи цю дату, бажаю Вам міцного здоров'я, щастя, достатку, доброї долі та оптимізму! Ми спільно творимо історію нашої з Вами країни та наше майбутнє, і тільки разом ми можемо змінити його на краще», — зазначив Командувач ОС ЗСУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: