fbpx
Сьогодні
13:50 04 Лип 2021

Зеленський розповів, яке озброєння незабаром отримає український флот

Фото: ОП

Україна разом зі США, Великою Британією, Турецькою Республікою та багатьма іншими країнами активно реалізує спільні масштабні проєкти щодо оновлення корабельного складу, розбудови сучасної військово-морської інфраструктури, підготовки особового складу.

Про це зазначив президент України Володимир Зеленський під час свого виступу в Одесі до Дня ВМС ЗСУ, передає пресслужба Офісу Президента.

Володимир Зеленський акцентував увагу на тому, що військово-морська база "Схід" у Бердянську на північно-західному узбережжі Азовського моря нарощує спроможності й активно розбудовує свою інфраструктуру, а склад ВМС на Азові посилений ще двома бойовими катерами.

Крім того, в порту Південний на Чорноморському узбережжі формується інфраструктура для базування патрульних катерів, розгорнуто управління дивізіону кораблів, базуються два катери типу Island. Також очікується поповнення – щонайменше три катери, які зараз проходять модернізацію у США.

"Наступного року американська сторона розпочне передачу Україні швидкісних бойових катерів "Марк-6", – повідомив президент.

Також, за його словами, конкретними заходами наповнюється підписаний у 2020 році Меморандум про співпрацю між Україною та Великою Британією. І невдовзі український флот підсилять протимінні кораблі й сучасні ракетні катери.

"Успішним є рух щодо посилення нашої морської авіації. Ми очікуємо отримати незабаром сучасні та ефективні безпілотні літальні апарати "Байрактар". Українські екіпажі для них вже завершують підготовку в Турецькій Республіці", – зазначив глава держави.

Крім того, в Туреччині закладений перший корпус сучасного корвета для ВМС України. Він буде добудований на українській верфі до кінця 2023 року, додав президент.

Також триває активне нарощування бойових спроможностей українського військового флоту завдяки вітчизняним зразкам озброєння та військової техніки.

"Успішно завершено державні випробовування та прийнято на озброєння вітчизняний ракетний комплекс "Нептун", який дає змогу гідно протидіяти російській агресії в акваторії Чорного та Азовського морів", – розповів глава держави.

Морська піхота у співпраці з міжнародними партнерами продовжує вдосконалювати свій бойовий вишкіл, нарощує інфраструктуру полігонів та пунктів постійної дислокації.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: