fbpx
Сьогодні
09:45 04 Лип 2021

Сьогодні в Україні святкують День ВМС ЗСУ

Фото ОПУ

Сьогодні в Україні відзначається День Військово-Морських Сил Збройних Сил, а також День працівників морського та річкового флоту.

День Військово-Морських Сил Збройних Сил та День працівників морського та річкового флоту встановлені згідно з указами Президента від 12 червня 2015 року. Вперше День ВМС України був відзначений у Севастополі 1 серпня 1997 року. В цей день на колишніх кораблях Чорноморського флоту ВМФ СРСР, що перейшли до складу ВМС України, були урочисто підняті військово-морські прапори України.

День ВМС ЗС України був установлений на прохання Військової Ради Військово-Морських Сил, на честь перших широкомасштабних навчань українського військового флоту "Море-96" (30 липня – 1 серпня 1996), указом Президента від 17 серпня 1996 року.

Згодом, згідно з указом президента Ющенка від 24 березня 2006 року День Військово-морських Сил Збройних Сил України відзначався щорічно в першу неділю липня.

Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України Леонід Неїжпапа привітав зі святом.

Текст привітання:

"Від імені Командування Військово-Морських Сил та себе особисто, хочу привітати всіх офіцерів, старшин, сержантів та матросів, їх родини, які завжди поруч, з нашим днем – Днем українських ВМС!

Флот це, в першу чергу – люди. Флот це – ви. Жодна найдорожча та найскладніша техніка без вас, не варта нічого. Саме тому хочу побажати вам сьогодні міцного тилу, наснаги та вдачі.

Ми упевнено рухаємося вперед, до наших стратегічних цілей завдяки вашій наполегливій праці, підтримці і розумінню з боку керівництва країни, наших іноземних партнерів та народу України.

Ми не стоїмо на місці. Багато чого зроблено за рік. Поставлено на озброєння протикорабельний ракетний комплекс "Нептун", на черзі отримання безпілотного літального комплексу "Bayraktar", розпочато будівництво корветів для національного флоту типу "Ада". Тривають випробування нових БТР для потреб Морської піхоти та перехід на єдиний тип колісної легкоброньованої техніки "Козак-2″. Навчальні заклади ВМС освоюють нові напрями підготовки особового складу. Інфраструктура ВМС теж розвивається: триває розбудова штабів, гуртожитків та нових баз ВМС. Впевнено розвивається водолазна складова національних ВМС. Протягом минулого року, починаючи з 2014 року, відремонтовано найбільшу кількість кораблів за всі часи незалежності України. Набуває спроможностей новостворений орган військового управління – флотилія ВМС. Морська піхота з честю виконала покладені на неї обов'язки в зоні проведення ООС.

Ми маємо амбітні плани і інструменти їх реалізації. Потрібні час та наполегливість.

Україна – морська держава і це дуже важливо для розвитку країни. Всі це розуміють: українці, наші друзі і наші вороги. Але допоки є флот України, допоки є українські військові моряки, ми боротимемося за наше море.

Зі святом вас! Слава Україні!"

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: