Міжнародний день йоги: як він пройшов у Києві

У суботу 3 липня на ВДНГ любителі йоги влаштували масштабний йога-пікнік

Ранок цієї суботи для любителів йоги в столиці почався на одній з полян ВДНГ. Репортери "Рубрики" вирушили на цей захід, щоб підключиться до святкування Міжнародного дня йоги – свята, заснованого Міжнародною асамблеєю ООН у 2014 році.

Фото: Рубрика

На великій галявині під яскраво-жовтими тканинними навісами рясніють килимки — це вже зібралися перші гості. На гілках дерев розвішані різнокольорові прапорці, а на сцені, одягнені в етнічному стилі артисти готують хонг, арфу та інші інструменти — співають мантри упереміш з піснями українською. Незважаючи на те, що дійство ще не почалося, всі вже встигли познайомитися один з одним — у поглядах тих, хто прийшов, — спокій і відрішеність. Поруч стоять благовонія і вся атмосфера наповнена духом йоги.

Комітетом, що складається з експертів з йоги та голів провідних установ Індії в галузі йоги в 2017 році спеціально до Міжнародного дня йоги був створений Загальний Протокол Йоги — велика брошура, яка ознайомлює читачів з мистецтвом йоги і навіть дає інструкцію – послідовність і техніку базових асан. Саме ці асани сьогодні робили гості заходу під чуйним керівництвом Якова Кулинича — активного практика і обожнювача йоги.

Фото: Рубрика

Після заняття ми вирішили поцікавитися у Якова — з чого починати заняття йогою, якщо ніколи не був знайомий з нею до цього, адже багато хто все ще вважає, що йогісти — окрема каста сонячних людей, нічого, в цілому, не знаючи про цю науку. Ось, що він порадив:

  1. Перше, і найважливіше — визначити, навіщо вам потрібна йога. Найкраще починати заняття йогою з визначення мети — навіщо вам це потрібно? Цілі можуть бути різні, і якщо ви хочете схуднути, це теж нормально.
  2. Другий етап — визначте, в якому стилі ви хочете займатися, і з яким викладачем. Обов'язково сходіть до різних тренерів. "Чоловікам я раджу йти до чоловіків, а жінкам — до жінок, оскільки так буде більше розуміння з викладачем на всіх рівнях. Але можна і по-іншому — важливо знайти того, з ким у вас буде спільна вібрація і спільне бачення", — пояснює Яків. Він додав, що найкращий тренер — той, на кого ви б хотіли бути схожим.
  3. Займатися найкраще для початку в групі або на індивідуальних заняттях, оскільки оточення на початкових етапах дуже важливе, а з часом ви зможете перейти на самостійну практику.
  4. Почитайте літературу. Яків радить статті Андрія Сідерського, відомого українського тренера: "Є багато літератури з Індії, але вона заглиблюється в культуру, традиції і вірування, а у Сідерського — все зрозуміло", — підказує йог.

Фото: Рубрика

Свіжі дописи

  • Новини

На підконтрольну територію України вдалося повернути ще трьох дітей з окупованої Херсонщини

З тимчасово окупованої російськими військами Херсонської області на підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще одну… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Співробітники СБУ повідомили про підозру митрополиту УПЦ МП Луці, у якого проводили обшуки

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Запорізькому та Мелітопольському Луці (Андрію Коваленку)… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

У столиці у квітні метеорологи зафіксували 13 температурних рекордів

У Києві квітень 2024 року був рекордно теплим та вологим. Про це пише Рубрика, посилаючись… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Рекорд для Українського Дому: виставку “Алла Горська. Боривітер” відвідали 51 000 людей

Протягом півтора місяця виставку “Алла Горська. Боривітер” відвідало понад 51 000 людей: у вихідні на… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Наслідки обстрілу Одеси “Іскандерами”: окупанти пошкодили будівлю представництва омбудсмена

Під час російської атаки балістичними ракетами "Іскандер" міста Одеси, зафіксували пошкодження Представництва уповноваженого Верховної ради… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Доступ до Верховної Ради журналістам відкриють, проте обмежать їхню кількість

Представників засобів масової інформації знову почнуть пускати до парламенту під час засідань, однак обмежать кількість… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.