fbpx
Сьогодні
18:40 03 Лип 2021

Міжнародний день йоги: як він пройшов у Києві

Фото: Рубрика

У суботу 3 липня на ВДНГ любителі йоги влаштували масштабний йога-пікнік

Ранок цієї суботи для любителів йоги в столиці почався на одній з полян ВДНГ. Репортери "Рубрики" вирушили на цей захід, щоб підключиться до святкування Міжнародного дня йоги – свята, заснованого Міжнародною асамблеєю ООН у 2014 році.

любители йоги устроили масштабный йога-пикник

Фото: Рубрика

На великій галявині під яскраво-жовтими тканинними навісами рясніють килимки — це вже зібралися перші гості. На гілках дерев розвішані різнокольорові прапорці, а на сцені, одягнені в етнічному стилі артисти готують хонг, арфу та інші інструменти — співають мантри упереміш з піснями українською. Незважаючи на те, що дійство ще не почалося, всі вже встигли познайомитися один з одним — у поглядах тих, хто прийшов, — спокій і відрішеність. Поруч стоять благовонія і вся атмосфера наповнена духом йоги.

Комітетом, що складається з експертів з йоги та голів провідних установ Індії в галузі йоги в 2017 році спеціально до Міжнародного дня йоги був створений Загальний Протокол Йоги — велика брошура, яка ознайомлює читачів з мистецтвом йоги і навіть дає інструкцію – послідовність і техніку базових асан. Саме ці асани сьогодні робили гості заходу під чуйним керівництвом Якова Кулинича — активного практика і обожнювача йоги.

любители йоги устроили масштабный йога-пикник

Фото: Рубрика

Після заняття ми вирішили поцікавитися у Якова — з чого починати заняття йогою, якщо ніколи не був знайомий з нею до цього, адже багато хто все ще вважає, що йогісти — окрема каста сонячних людей, нічого, в цілому, не знаючи про цю науку. Ось, що він порадив:

  1. Перше, і найважливіше — визначити, навіщо вам потрібна йога. Найкраще починати заняття йогою з визначення мети — навіщо вам це потрібно? Цілі можуть бути різні, і якщо ви хочете схуднути, це теж нормально.
  2. Другий етап — визначте, в якому стилі ви хочете займатися, і з яким викладачем. Обов'язково сходіть до різних тренерів. "Чоловікам я раджу йти до чоловіків, а жінкам — до жінок, оскільки так буде більше розуміння з викладачем на всіх рівнях. Але можна і по-іншому — важливо знайти того, з ким у вас буде спільна вібрація і спільне бачення", — пояснює Яків. Він додав, що найкращий тренер — той, на кого ви б хотіли бути схожим.
  3. Займатися найкраще для початку в групі або на індивідуальних заняттях, оскільки оточення на початкових етапах дуже важливе, а з часом ви зможете перейти на самостійну практику.
  4. Почитайте літературу. Яків радить статті Андрія Сідерського, відомого українського тренера: "Є багато літератури з Індії, але вона заглиблюється в культуру, традиції і вірування, а у Сідерського — все зрозуміло", — підказує йог.
любители йоги устроили масштабный йога-пикник

Фото: Рубрика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: