fbpx
Сьогодні
19:56 03 Лип 2021

Таран зустрівся з курсантками та пообіцяв "вдосконалити" взуття на підборах

На тлі скандалу через взуття на підборах, яке мають взути на парад жінки-військовослужбовці, міністр оборони Андрій Таран зустрівся із курсантками Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка, які візьмуть участь в урочистостях до 30-ї річниці Дня Незалежності України.

Він вислухав побажання та пропозиції дівчат щодо розв'язання ситуації, яка склалася.

Таран зустрівся з курсантками

Після пробного тренування виявилося, що у туфлях зразка 2017-го року незручно марширувати.

Тож, порадившись із курсантками, міністр наказав розглянути можливість закупівлі нових вдосконалених моделей спеціально до параду, повідомили у пресслужбі Міноборони.

Таран зустрівся з курсантками

"У разі позитивного досвіду використання цієї партії, буде опрацьовано питання закупівлі такої моделі для всього особового складу військовослужбовців-жінок", – додав Таран.

Таран зустрівся з курсантками

Водночас з'явилася й відповідь на запитання, чому дівчата не можуть взути берці. Стало відомо, що раніше було ухвалено рішення, згідно з яким усі військові навчальні заклади йтимуть саме в парадному однострої.

Таран зустрівся з курсантками

Берці ж є елементом польової форми, у якій маршируватимуть бойові частини ЗСУ.

"Керівництво вищого військово-навчального закладу проводило серед курсанток опитування, 99% учасниць якого висловились, щоб іти в парадній формі", – зазначив міністр.

Таран зустрівся з курсантками

Як повідомляла Рубрика, Міноборони опублікувало новину про тренування курсанток Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які опанувують новий стройовий крок на підборах.

Відома ветеранка Марія Берлінська розповіла, чому, на її думку, тренування на підборах є неприйнятним. Відзначимо, що у коментарях до її допису зазначають, що таке взуття є частиною парадного одягу згідно з Наказом МОУ №606 от 20.11.2017 року.

Також у Верховній Раді вимагають службове розслідування щодо того, хто погодив "марш на підборах".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: