fbpx
Сьогодні
17:53 03 Лип 2021

Світовий банк надасть Україні $212 млн на встановлення гібридних енергосистем

English version here

Рада директорів Світового банку затвердила пакет фінансування у розмірі 212 млн дол. на впровадження проєкту «Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Світового банку, що є в розпорядженні агентства.

"Сьогодні рада директорів Світового банку затвердила пакет фінансування у розмірі 212 млн дол., в рамках якого 177 млн дол. надав Міжнародний банк реконструкції та розвитку, а Фонд чистих технологій виділив на пільгових умовах позику в розмірі 34 млн дол. та грант в розмірі 1 млн дол. на впровадження проєкту «Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі» (встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»)", – йдеться у повідомленні.

У Світовому банку зазначають, що проєкт дасть змогу збільшити гнучкість української енергетичної системи, що допоможе у синхронізації із європейською енергетичною мережею та декарбонізації енергетичного сектору.

Проєкт «Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі» передбачене встановлення на чотирьох гідроелектростанціях компанії «Укргідроенерго» систем накопичення енергії промислового масштабу. З'являться вони на каскаді Київських ГЕС і ГАЕС, Канівській, Кременчуцькій та Середньодніпровській ГЕС. Окрім того, на кожній із цих станцій буде встановлена система сонячної фотоелектричної генерації для покриття внутрішніх та допоміжних енергетичних потреб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: