fbpx
Сьогодні
21:41 03 Лип 2021

Родина Свічинських вирушила до США, аби отримати найдорожчий у світі укол

Марія та Віталій Свічинські – батьки 7-місячного Дмитрика, у якого діагностували спінальну м'язову атрофію, вирушили до Сполучених Штатів Америки, аби отримати укол найдорожчим у світі препаратом Zolgensma.

Про таке повідомили на сторінці "Діти ми встигнемо" в Facebook.

Наприкінці травня Віталій та Марія Свічинські почали збирати документи для поїздки в США, штат Техас, де у дитячій клініці міста Сан-Антоніо Дімі зроблять укол препаратом Zolgensma. За словами батьків хлопчика, у клініці йому мають зробити ін'єкцію та додаткові обстеження. Після чого на малюка чекає тримісячна реабілітація.

Родина Свічинських вирушила до США

Збір на укол Zolgensma для Дмитра тривав 80 днів. За цей час батьки та команда волонтерів організували сотні заходів, гроші з яких йшли на омріяний препарат. Також надходили благодійні внески з різних куточків світу.

Як зазначив Віталій, були моменти, коли телефон переставав працювати, бо не міг опрацювати таку кількість сповіщень про надходження коштів. А через два місяці збору коштів клініка з США погодилася зробити знижку в 250 тисяч доларів для малюка.

Останній внесок, який повністю закрив збір для Дмитра, батьки отримали посеред травня. Анонімний благодійник перерахував приблизно 25% від потрібної суми, тобто майже 500 тисяч доларів. За словами Марії та Віталія, спочатку було важко повірити та усвідомити, що шлях все ж подолали.

Як повідомляла Рубрика, 20 травня заявили про закриття збору коштів батьки Діми Свічинського, у якого також діагностували спінальну м'язову атрофію. Їм вдалося зібрати необхідну суму завдяки внеску анонімного благодійника.

Нагадаємо, що в Україні запускають кампанію "Діти, ми встигнемо" після успіху збору родини Свічинських.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: