fbpx
Сьогодні
20:34 03 Лип 2021

Рівне і Люблін підписали угоду про співпрацю у гастротуризмі

English version here

Між польським містом Люблін та Рівненською міською територіальною громадою підписали Угоду про співпрацю у сфері гастрономічного туризму.

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської міської ради.

Планується спільно реалізовувати транскордонний проєкт «Культурна спадщина кухні – просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного».

Документом передбачено співпрацю у сфері туризму для збереження та поглиблення дружніх відносин.

Згідно із угодою, передбачається розвиток спільних для міст пріоритетних напрямків туризму, розроблення та реалізація спільних проєктів, обмін досвідом у галузі туризму, проведення спільних семінарів, конференцій на туристичну тематику.

Відомо, що проєкт «Культурна спадщина кухні – просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного» створено та реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу у межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

У межах проєкту відзнято відеоролик з приготування страв і напоїв за рецептами предків, які жили на території Рівненщини. У цій відеоісторії продемонстровано унікальність та легкість приготування страв так званої «старопанської кухні» XVI-XIX століть.

Також видано кулінарний каталог «Смакуй рівненське: автентичні страви та напої».

Учасникам проєкту у співпраці з рівненськими рестораціями вдалося реконструювати давні рецепти з елементами сучасної подачі страв. Завдяки цьому каталогу тепер можна самостійно приготувати зелений борщ з коропом та грибами, куліш з раками, полбу, потравку та запити це вівсяним кисілем, а також здивувати своїх гостей напоями князів Острозьких.

Для рестораторів, які мають бажання привносити в своє меню автентичні місцеві страви, та для тих, хто віддає перевагу гастрономічним експериментам на домашній кухні, і було створено такий каталог, в якому можна знайти цікаві давні рецепти місцевої кухні на будь-який смак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: