fbpx
Сьогодні
11:55 02 Лип 2021

Нардепи розблокували підписання закону про "перезапуск" ВККС

Верховна Рада не скасувала закон №3711-д про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Для цього у парламент зареєстрували два проєкти постанов, однак під час засідання 2 липня жодна не набрала достатню кількість голосів.

Про це повідомляє ZN.UA, передає Рубрика.

При розгляді закону про ВККС у другому читанні депутати прислухалися до зауважень Венеційської комісії та схвалили поправку №453.

Згідно з нею, перший склад Конкурсної комісії з питань доброчесності, яка обиратиме членів для ВККС, розпочинає роботу за умови призначення щонайменше чотирьох її членів. З них двоє будуть запропоновані міжнародними та іноземними організаціями, які останні п'ять років надають Україні технічну допомогу у сфері судової реформи або запобігання й протидії корупції.

Загалом же Комісія з питань доброчесності складатиметься з шести осіб. З них троє будуть суддями або суддями у відставці, запропонованими Радою суддів, ще троє будуть міжнародними експертами.

Членів оновленої ВККС обиратимуть у два етапи. Спочатку перевірятимуть їх на доброчесність, а тоді відбуватиметься перевірка на компетентність. Останню проводитиме Вища рада правосуддя.

Документ також визначає процедуру відбору членів ВККС, хто саме може претендувати на цю посаду.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: