fbpx
Сьогодні
17:44 02 Лип 2021

В Україні чемпіонат Європи з футболу уперше коментує дівчина

English version here

Матчі Євро-2020 коментує перша українська футбольна коментаторка Галина Вініченко.

Про це пише видання Повага, повідомляє Рубрика.

Дівчина коментує матчі на Радіо Промінь. Її дебют відбувся 15 червня, коли грали Угорщина й Португалія.

Як розповіла Галина, вона у 12 років уперше відчула ейфорію, коли команда, за яку вболівала, виграла. Тоді вона побачила легендарного англійського футболіста Стівена Джеррарда і була в захваті від його гри. Вирішила, що вболіватиме за його команду. Тривалий час була нічия, а на останніх хвилинах Ліверпуль вирвали перемогу.

"Я єдина дитина в сім'ї. Оскільки тато хотів хлопчика, то всіляко заохочував мене до свого захоплення футболом. Наприклад, ми їли морозиво, і тато казав: «А давай ти подивишся зі мною матч із «Динамо Київ», а я віддам тобі половину свого морозива». А коли мама була вагітною, я дуже буцалася в животику, тож усі вважали, що буде футболіст. Майже так і вийшло", – поділилася спогадами Галина.

Також вона розповіла, що коли у 2006 році Україна вперше вийшла на Чемпіонат світу з футболу, у Галини почалася справжня футболманія: вона почала детально стежити за футболом та всіма матчами, а надто тими, де грала Україна.

Перед першим ефіром матчу з футболу у Галини був мандраж. Але все пройшло добре, більшість відгуків слухачів були позитивні.

Ідея взяти коментаторку на Євро 2020 належала керівництву Радіо Промінь, а колега й напарник по ефірах Вадим Власенко запропонував кандидатуру Галини.

Галина Вініченко

"Пощастило, що мій коментаторський дебют у футболі відбувся саме на радіо, де лояльніша аудиторія. Якби мене, гіпотетично, покликали коментувати на канал, що транслює матчі, де вузькопрофільна футбольна аудиторія, думаю, що хейту я б ухопила немало. Але на радіо ширша аудиторія, тому ніхто не очікував, що я знатиму напам'ять біографії всіх футболістів", – розповіла дівчина.

Раніше дівчина вважала, що жінка, яка коментує футбол, — це щось нереальне. Проте раніше і жінки-арбітри були вдивовижу, а тепер вони сприймаються як органічна частина футболу.

Галина Вініченко

"Хочеться сказати жінкам, які сумніваються: якою б божевільною вам не здавалася ваша мрія, вона може здійснитися, якщо ви всім серцем цього хочете й наполегливо працюєте. Так, можливо, у якийсь момент це здаватиметься нереальним, але тоді, коли ви вже будете готові забути про свою мрію, з'явиться можливість її реалізувати. Я перевірила це на собі", – каже Галина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: