fbpx
Сьогодні
20:52 02 Лип 2021

Таран обговорив з курсантками форму для параду: Може для жінок-військовослужбовців оптимальними будуть все-таки берці?

Фото: "Новинарня"

Міністр оборони України Андрій Таран і головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак на зустрічі з курсантками Військового інституту, які братимуть участь у параді до 30-ї річниці незалежності України, обговорили з ними переважну форму одягу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України, передає Рубрика.

"Мені навіть не дали можливості відповісти народним депутатам від певної політичної сили. Я розцінюю цю зустріч як можливість розповісти правду. Вважатимемо, ми провели такий експеримент, визначили, що йти в туфлях жінкам-військовослужбовцям на параді незручно, вони зіб'ють ноги, тому може ми виходитимемо з того, що для жінок-військовослужбовців оптимальними будуть все-таки берці, тобто в польовій формі?", – запропонував міністр.

Своєю чергою Хомчак зазначив, що самі курсантки підтримують рішення використовувати парадну форму.

"Сьогодні керівництво закладу проводило опитування, мені доповідали, що 99% присутніх тут дівчат – за те, щоб піти в парадній формі. Таке рішення прийнято, оскільки навчальні заклади всі йдуть у парадній формі. Бойові частини – в бойовій формі. Тому я думаю, краще б нам подумати, обговорити питання зараз тут із дівчатами, почути, скажімо так, іншу сторону", – розповів він.

Таран запропонував розглянути варіант використання польової форми з берцями для параду та "зробити експериментальну модель".

"Ми можемо зробити експериментальну модель саме для параду з нагоди 30-річчя незалежності. Вони її випробовують практично, а потім прийматимемо рішення щодо впровадження", – сказав він.

Як повідомляла Рубрика, Міноборони опублікувало новину про тренування курсанток Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які опанувують новий стройовий крок на підборах.

Відома ветеранка Марія Берлінська розповіла, чому, на її думку, тренування на підборах є неприйнятним. Відзначимо, що у коментарях до її допису зазначають, що таке взуття є частиною парадного одягу згідно з Наказом МОУ №606 от 20.11.2017 року.

Також у Верховній Раді вимагають службове розслідування щодо того, хто погодив "марш на підборах".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: