fbpx
Сьогодні
09:56 02 Лип 2021

Попереднє дослідження показало, що вакцина Johnson&Johnson захищає від штаму Дельта

Щеплення однодозовою вакциною компанії Johnson & Johnson захищає від штаму коронавірусу Delta, виявленого вперше в Індії.

Про це заявила компанія, опираючись на попередні результати досліджень, передає АВС News.

Зазначається, що фахівці компанії під час лабораторного експерименту проаналізували кров 10 людей, щеплених вакциною Johnson&Johnson, і перевірили її проти декількох варіантів, включаючи Delta.

В результаті експерти дійшли висновку, що вакцина працює проти нових варіантів, на які вказують так звані "титри нейтралізуючих антитіл" та інші ознаки відповіді імунної системи.

"Нещодавно оголошені дослідження підтверджують здатність вакцини Johnson & Johnson від COVID-19 захищати здоров'я людей у всьому світі", – сказав заступник голови виконавчого комітету та головний науковий співробітник Johnson&Johnson доктор Пол Стоффельс.

Деякі експерти раніше заявляли, що вакцина Johnson&Johnson, яка, на відміну від інших, включає тільки одну дозу, може бути неефективною проти більш небезпечного штаму Delta.

"Ми виявили, що вакцина J&J індукує нейтралізуючі антитіла. Я б сказав, що це обнадіює", – сказав доктор Ден Баруш, директор Центру вірусології та досліджень вакцин в медичному центрі Бет Ісраель Дьяконісса, який допомагав провести дослідження.

Баруш додав, що щеплені вакциною Johnson & Johnson мали стабільну відповідь імунної системи до восьми місяців спостереження.

За його словами, дане дослідження дає корисні підказки, отримані в результаті лабораторних експериментів, а не реальні докази, отримані від тисяч людей.

"Наші результати показують, що одноразова ін'єкція вакцини J&J підвищує стійкі рівні нейтралізуючих антитіл проти Delta-варіанту. Наше дослідження не демонструє клінічного захисту", – сказав він.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: