fbpx
Сьогодні
16:34 02 Лип 2021

За півроку гральний бізнес за ліцензії сплатив до держбюджету 900 млн грн

Надходження до держбюджету від оплати ліцензій операторами грального ринку з початку року склали близько 900 млн грн, однак податкових надходжень від грального бізнесу в цьому році не було і до кінця цього року вже й не буде.

Про це в ході круглого столу: "Державна політика у сфері азартних ігор: головні результати першого півріччя 2021 року" сказав перший заступник глави Консультаційно-експертної ради Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей Борис Баум, передає "Укрінформ".

"На сьогоднішній день надійшло в бюджет близько 900 млн грн ліцензійних платежів. Мінфіном було заплановано надходжень податкових платежів близько 6-7 млрд грн. На жаль податкові надходження безпосередньо залежать від того, коли будуть прийняті зміни до Податкового кодексу України. Податкових надходжень цього року вже не буде через те, що податкові зміни не прийняті ", – сказав Баум.

Він зазначив, що якщо зміни будуть прийняті восени, тоді можна розраховувати на те, що з 1 січня 2022 року будуть введені всі податки і вже можна очікувати податкових надходжень від грального бізнесу близько 5-7 млрд грн.

Як повідомляла Рубрика, легалізація грального бізнесу повинна була принести державному бюджету 7,4 млрд грн в поточному році. На початку червня 2021 року Верховна Рада відправила на повторне перше читання законопроект №2713-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор і лотерей».

Законопроєктом встановлюється порядок і ставки оподаткування діяльності з організації та проведення азартних ігор і лотерей. Пропонується встановити єдину ставку податку на дохід (валовий ігровий дохід), отриманий від організації та проведення азартних ігор і випуску й проведення лотерей – 10%.

Крім податку на дохід, законопроєктом передбачається, що суб'єкти господарювання будуть платити також податок на прибуток за загальною ставкою 18%.

При здійсненні організаторами азартних ігор іншої діяльності передбачається нарахування і сплата ними податку на прибуток за базовою (основною) ставкою податку.

У той же час проєктом закону передбачається, що великі виграші (більше восьми мінімальних заробітних плат) підлягають обкладанню податком на доходи фізичних осіб і військовим збором, що буде додатковим стимулом для виведення з тіні ринку грального бізнесу, адже на сьогоднішній день передбачено оподаткування всіх виграшів незалежно від суми.

Цей законопроєкт спрямований на збалансування ліцензійних платежів і податкового навантаження на ринок грального бізнесу, що сприятиме залученню інвестицій в Україну, витіснення нелегального ринку легальними видами діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: