fbpx
Сьогодні
11:52 01 Лип 2021

Зеленський порівняв ставлення влади РФ до НАТО зі застарілим страхом з дитинства

English version here

Президент Володимир Зеленський порівняв ставлення російської влади до НАТО як до застарілого страху з дитинства, ніби хтось страшний вийде з шафи та налякає.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передає УП.

Деталі: На запитання, чому тема НАТО постійно викликає різку реакцію з боку російської влади, Зеленський провів паралель з дитинством та шафою: "На мій погляд, це як постійно говорити про застарілий страх із дитинства, що хтось страшний вийде вночі з шафи та налякає. Але в шафі нікого нема. Це просто шафа".

"Нема жодного сумніву в тому, що тема нашої активної ціннісної інтеграції в європейську та євроатлантичну спільноти дуже турбує росіян. Це, до речі, виглядає як якась нав'язлива ідея. Але якщо говорити об'єктивно, то всі формати навчань, які відбуваються за участі наших партнерів, опрацьовані не сьогодні й не вчора. Наприклад, навчання "Сі Бриз" проводяться ще з 1997 року. Хіба можна щодо цього використовувати термін "військове освоєння"? Це дуже дивно.

Бо це про історичний вибір України. Україна, як і будь-яка суверенна держава, самостійно обирає, як забезпечувати реалізацію власних національних інтересів. Особливо з точки зору безпеки. Це не підлягає сумніву. Можливо, хтось звик, що раніше було інакше. Але ще раз повторю ключове: суб'єктність держави, а Україна точно є суб'єктом глобальної політики, визначається чітким розумінням своїх інтересів і потреб та активною позицією з обстоювання цих інтересів", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, 30 червня президент РФ Володимир Путін заявив, що його турбує "початок військового освоєння української території" іноземцями.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: