fbpx
Сьогодні
14:50 01 Лип 2021

Україна зацікавлена у залученні США до Нормандського формату, – Резніков

Фото ОПУ

Україна зацікавлена у залученні представників США до Нормандського формату, оскільки нові союзи Україні "точно потрібні".

Про це заявив віцепрем'єр-міністр України, член української делегації в ТКГ і на переговорах у Нормандському форматі Олексій Резніков в "Дзеркало тижня".

"Переконаний, що не будемо (заперечувати проти участі США у Нормандському форматі – ред.), оскільки ми давно вже кажемо, що це було б розумно, справедливо і у тому числі частиною наших очікувань відносно виконання Будапештського меморандуму, якого ніхто не скасовував2, – заявив Резніков, додавши, що після зустрічі американського та російського президентів у Женеві бажання щодо залучення США до переговорного процесу не зникло.

"Як кажуть, нам своє робить. У них була своя зустріч, у нас буде своя. Нам же треба щось робити. Ми точно не можемо жити в режимі очікування ще сім років, як це було раніше, чекати, коли хтось за нас домовиться. За нас можуть домовитися не в наших інтересах. Ми це вже проходили. Нові союзи, нові альянси нам точно потрібні. Але із самостійною позицією", – зазначив Резніков.

Він також нагадав, що Україна має право вимагати як мінімум консультацій у рамках Будапештського меморандуму, де є й американці, і французи, і росіяни.

Як повідомляла Рубрика, 20 червня очільник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук зазначив, що рішення про приєднання США до Нормандського формату щодо врегулювання ситуації на сході України, ймовірно, буде ухвалено за підсумками візиту Президента України Володимира Зеленського до Вашингтона в липні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: