fbpx
Сьогодні
20:38 01 Лип 2021

Вітренко оскаржить в суді припис НАЗК про розірвання свого контракту

Глава правління Нафтогазу України Юрій Вітренко оскаржить у суді припис Нацагентства з питань запобігання корупції (НАЗК) до глави наглядової ради Нафтогазу Клер Споттісвуд з вимогою розірвати з ним контракт.

«Чому НАЗК не звертається до суду для припинення відповідного договору, а грається в політику, і в чиїх інтересах це відбувається? Чому досі Нацагентство не реалізувало надане законом право на звернення до суду, а штампує приписи, навмисне поглиблюючи конфлікт, автором якого є вони самі?» — цитує слова Вітренка пресслужба Нафтогазу.

У компанії наполягають, що згідно з чинним законодавством, такого способу реагування НАЗК на порушення як припис, не передбачено у разі застосування ст. 26 і 67 закону про запобігання корупції.

У Нафтогазі стверджують, що в разі виявлення порушень, передбачених ст. 26 цього закону, Нацагентство має звертатися до суду для припинення трудового договору (контракту) і визнання його недійсним, а не розсилати приписи.

Як повідомляла Рубрика, ОАСК задовольнив заяву про забезпечення адміністративного позову прем'єра Дениса Шмигаля, зупинивши дію припису НАЗК по Юрію Вітренку до набрання законної сили рішення у справі за позовом Шмигаля.

Раніше повідомлялось, що прем'єр Денис Шмигаль хоче оскаржити припис НАЗК по голові правління "Нафтогазу" Юрію Вітренку – відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: