fbpx
Сьогодні
17:41 01 Лип 2021

Вакцину Covishield схвалили для приїзду туристів у 7 країнах ЄС, – ВВС

Індійську вакцину проти коронавірусу Covishield (AstraZeneca) схвалили для приїзду туристів у семи країнах.

Про це з посиланням на власні джерела пише ВВС.

Відзначимо, що зараз в Україні цим препаратом масово щеплюють українців в центрах вакцинації, які вже відкрилися по всій країні. Однак українських народних депутатів, суддів і міністрів щеплюють кращим в світі американо-німецьким препаратом від Pfizer-BioNTech.

Отож, серед тих, хто дозволив в'їзд вакцинованим AstraZeneca, є як країни ЄС, так і позаблокові держави. Йдеться про Австрію, Німеччину, Словенію, Грецію, Ірландію, Іспанію та Естонію. В останній схвалюють усі вакцини, винайдені в Індії.

Проте у матеріалі ВВС не уточнено: це стосується лише громадян цих країн, які отримали щеплення Covishield в Індії, чи будь-якого, хто вакцинувався цим препаратом.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Індія поставила ультиматум Європі: якщо там не визнають її вакцин для туристів, вона не зробить того ж для подорожуючих європейців.

Міністерство охорони здоров'я України ще у лютому минулого року зареєструвало для екстреного використання вакцину від коронавірусу Oxford/AstraZeneca, що виробляється в Індії під назвою Covishield.

Вже у травні цього року дослідження показало, що ця вакцина є ефективною й проти штамів ковіду, які вперше виявили в Індії.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: