fbpx
Сьогодні
16:19 01 Лип 2021

Ринок землі буде впроваджуватися поетапно: у Кабміні розповіли подробиці

Міністр аграрної політики Роман Лещенко заявив, що ринок землі впроваджуватиметься поетапно.

Про це  пише «Україна 24».

«Історична подія, безумовно. Держава в особі Міністерства аграрної політики, Держгеокадастру, Міністерства юстиції готово, сьогодні зранку провели селекторні наради з нотаріусами нашої країни. Вони інституційно готові до відповідної роботи. Але, безумовно, питання застосовчої практики, питання комунікаційне – і земельна реформа рухатиметься не поспіхом, а поетапно. Нам дуже важливо, щоб усі суб'єкти пересвідчились в тому, що прозорий відкритий ринок – це те, що зробить Україну сильнішою та заможнішою», – зазначив міністр.

«Відсьогодні громадяни вільні в тому, як розпоряджатися землею, обирати, кому розпоряджатися землею. Будь-які угоди здійснюються виключно в нотаріальній формі, комунікація здійснюється лише через нотаріуса, розрахунки здійснюються виключно через банківські установи з відповідним дотриманням порядку. Прогнозна вартість землі в середньому по країні – близько 50 тис. грн за гектар. Ми не чекаємо ажіотажу. Ми закликаємо українців вільно розпоряджатися землею, не поспішати з будь-якими транзакціями, зареєструвати своє право власності, перевірити свою земельну ділянку в Держгеокадастрі», – заявив Лещенко.

З 1 липня 2021 року набирає чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який скасовує дію мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: